TRB® & BRTT®

TRB® en BRTT®: wat is het en wat kan het voor je betekenen?

TRB staat voor Trauma Release Breathwork, een krachtige vorm van ademwerk die je helpt om trauma’s en spanningen los te laten uit je lichaam en je geest. BRTT staat voor Body Remembers Trauma Therapy, een lichaamsgerichte therapie die je helpt om de natuurlijke reactie van je lichaam op trauma te herstellen en te voltooien.

Beide methoden zijn gebaseerd op de wetenschap dat trauma zich niet alleen in je geheugen, maar ook in je lichaam opslaat. Trauma is een overweldigende ervaring die je niet kon verwerken of uiten op het moment dat het gebeurde. Daardoor blijft er een restspanning in je zenuwstelsel, je spieren, je organen en je bindweefsel achter. Deze spanning kan leiden tot allerlei klachten, zoals angst, depressie, pijn, slaapproblemen, vermoeidheid, concentratiestoornissen, verslavingen en meer.

TRB en BRTT bieden je een veilige en effectieve manier om deze spanning te ontladen en te transformeren. Door middel van specifieke ademtechnieken en lichaamsoefeningen activeer je het zelfhelend vermogen van je lichaam en je geest. Je maakt contact met de oorspronkelijke emoties, pijn en trauma die in je lichaam zijn opgeslagen en je geeft ze de ruimte om naar buiten te komen en los te laten. Zo kom je weer in balans, in je kracht en in je vreugde.

Wat kun je verwachten van een TRB® en BRTT® sessie?

Een TRB en BRTT sessie bestaat uit twee delen: het eerste deel zijn de lichaamsoefeningen van de BRTT, het tweede deel zijn de ademtechnieken van de TRB. De sessie duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur en wordt begeleid door een ervaren therapeut of coach. Je kunt kiezen voor een individuele sessie of een groepssessie.

De lichaamsoefeningen van de BRTT zijn gericht op het activeren van de spanning, emotie of trauma die in je lichaam is vastgezet. Je doet verschillende bewegingen, houdingen en stretches die je helpen om de blokkades in je lichaam te voelen en te doorbreken. Je kunt hierbij verschillende sensaties ervaren, zoals warmte, kou, tintelingen, trillingen, bibberen, zweten, verkrampen of ontspannen. Je kunt ook verschillende emoties ervaren, zoals verdriet, boosheid, angst, blijdschap, vrede, acceptatie of liefde. Het is belangrijk om deze sensaties en emoties toe te laten en te volgen, zonder ze te onderdrukken of te analyseren. Zo geef je je lichaam de kans om zichzelf te herstellen en te ontladen.

De ademtechnieken van de TRB zijn gericht op het verdiepen en versterken van het ontladingsproces. Je gaat op een matje liggen en je ademt op een bepaalde manier die je helpt om nog dieper in jezelf te komen en je trauma en spanning te bevrijden. Je kunt hierbij ook verschillende sensaties en emoties ervaren, die soms intens kunnen zijn. Je kunt ook beelden, geluiden, geuren of smaken waarnemen die te maken hebben met je trauma of je heling. Je kunt ook in contact komen met je innerlijke wijsheid, je hogere zelf of je spirituele gidsen. Het is belangrijk om je over te geven aan de adem en te vertrouwen op het proces. De therapeut of coach zal je ondersteunen en begeleiden tijdens de hele sessie.

Na de sessie is er tijd voor integratie en delen. Je kunt je ervaringen delen met de therapeut of coach en met de andere deelnemers als je in een groep bent. Je kunt ook vragen stellen of feedback krijgen. Je krijgt ook tips en adviezen om het effect van de sessie te verlengen en te verankeren in je dagelijks leven.

Voor wie zijn TRB® en BRTT® geschikt en voor wie niet?

TRB en BRTT zijn geschikt voor iedereen die last heeft van trauma of spanning in zijn of haar leven. Dit kan gaan om trauma’s uit het verleden, zoals een ongeluk, een mishandeling, een verlies, een scheiding, een geboortetrauma of een overgenomen trauma van je ouders of voorouders. Dit kan ook gaan om trauma’s uit het heden, zoals stress, burn-out, relatieproblemen, werkproblemen, gezondheidsproblemen of zingevingsproblemen. TRB en BRTT kunnen je helpen om deze trauma’s te verwerken en te helen, zodat je weer vrij en gelukkig kunt leven.

TRB en BRTT zijn echter niet geschikt voor iedereen. Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij je beter geen TRB en BRTT kunt doen, of alleen onder medisch toezicht. Dit zijn:

Als je een van deze aandoeningen hebt, of twijfelt of TRB en BRTT geschikt zijn voor jou, neem dan eerst contact op met je huisarts of je behandelend arts voordat je je aanmeldt voor een sessie. Ook als je medicijnen gebruikt, is het verstandig om dit te overleggen met je arts. Sommige medicijnen kunnen namelijk het effect van de TRB en BRTT beïnvloeden of verstoren.

Als je een van onderstaande aandoeningen hebt, overleg je dit best eerst even met ons.

Locaties en tarieven

Wil je de ervaring van TRB en BRTT delen met anderen die ook hun trauma’s en spanningen willen loslaten? Wil je elkaar steunen, inspireren en leren van elkaar? In een groepssessie kun je de helende werking van TRB en BRTT ervaren in een veilige en vertrouwde groep.De sessie vindt plaats in THof in Drongen met een kleine intieme groep van 5 a 10 personen. Een groepssessie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Datums: Zie Agenda

Investering in jezelf: 85 euro

Locatie: Gent (Drongen)

KOM ONTDEKKEN WAT ADEMWERK VOOR JOU KAN DOEN IN DEZE KRACHTIGE MAAR BOVENAL HELENDE GROEPSESSIE!

Hoe kun je je aanmelden voor een TRB® en BRTT® sessie?

Om je inschrijving voor een groepssessie te voltooien is het noodzakelijk om het totaal bedrag van €65 vooraf te betalen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jouw plekje in de sessie vast staat en gereserveerd is. Via onderstaand formulier kan je je eenvoudig inschrijven. Vervolgens dien je via de volgende scherm af te rekenen.

Vergeet niet om de datum van de groepsles te vermelden bij uw inschrijving.

Na betaling ontvang je van ons nog een e-mail met verdere info en de bevestiging van jouw inschrijving.

Bij alle vragen staan wij je graag te woord.

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

Kalender Groepsessies 2024

Schrijf je in voor deTRB® en BRTT® groepsessie via onderstaande fromulier. 

Trauma Release & Breathwork® biedt een veilige, directe methode om lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te ontplooien.

Equilibro is een erkende BRTT® & TRB® facilitator, dankzij een grondige training ondersteund door Inner-Journey. Deze omvatte een diepgaande cursus waardoor Equilibro perfect uitgerust is om deze technieken deskundig toe te passen.

Voor meer info zie :
inner-journey.nl